VILKÅR & BETINGELSER

KJØPSBETINGELSER

Salgsbetingelsene utgjør sammen med din bestilling, bekreftet gjennom en ordrebekreftelse, det samlede avtalegrunnlaget for kjøpet.

Forbrukerkjøp er blant annet regulert i forbrukerkjøpsloven, angrerettloven, markedsføringsloven, personopplysningsloven, e-handelsloven og kredittkjøpsloven. Hvis du vil ha mer informasjon om dine rettigheter og plikter ved kjøp kan disse lovene søkes opp på lovdata.no.
Der det i disse salgsbetingelsene stilles krav til skriftlighet, er dette oppfylt ved bruk av e-post, SMS, brev, eller lignende.

Er du/dere butikk/bakeri? Ta kontakt for egne priser post@agrossist.no

1. Handle i nettbutikken
Her har vi beskrevet kjøpsprosessen slik at du alltid kan føle deg trygg når du handler på nett.
*Orienter deg om produktene
*Velg ønsket produkt
*Legg i handlekurv
*Velg forsendelse og betalingsmåte
*Eventuell registrering av kundeprofil
*Kontroll av bestillingen
*Bekreft din bestilling og aksept av salgsvilkårene
*Motta ordrebekreftelse

2. Din bestilling
Når vi mottar din bestilling, vil vi bekrefte ordren og automatisk sende en ordrebekreftelse til deg på e-postadressen du har oppgitt. Les nøye gjennom ordrebekreftelsen når du mottar den, og undersøk om ordrebekreftelsen er i overensstemmelse med bestillingen.
Vi forbeholder oss retten til å kansellere din bestilling eller del av denne, dersom produktet er utsolgt. Ved utsolgtsituasjoner vil du få melding om dette, eventuelt sammen med informasjon om hva vi kan tilby i stedet. Du vil få muligheten til å akseptere vårt nye tilbud med de endringer vi angir i forhold til din bestilling, eller kansellere bestillingen.
Vi har mulighet til å gjøre endringer frem til varen sendes fra vårt lager. Dersom varen er sendt fra vårt lager må du benytte angreretten din.

3. Betaling
Alle priser er inkludert merverdiavgift og eventuelt miljøgebyr. Ordreoversikten vil inkludere alle utgifter forbundet med varen som utgifter til porto, frakt, emballasje m.m.
Som betalingsmiddel bruker vi PayPal (det er gratis og sikkert) du kan lese mer om det her:
www.paypal.com/us/webapps/mpp/account-selection
Paypal deler aldri betalingsopplysningene med forhandlerne som du betaler til. Paypals verktøy for sikkerhet og beskyttelse mot svindel er blant de sikreste og mest avanserte som eksisterer per i dag.

Ved spørsmål vedrørende betaling send en epost til: faktura@agrossist.no.

4. Levering
Levering av produktene skjer på den måten som er angitt på ordrebekreftelsen.
Ved eventuelle forsinkelser vil du få informasjon om dette. Dersom leveringen av produktene blir forsinket, vil vi gi deg informasjon så fort vi har kunnskap om det, sammen med informasjon om, og eventuelt når, levering kan skje, eller om produktet(ene) er utsolgt. Vi gir deg valget mellom å opprettholde ordren, fastsette ny leveringsdato eller kansellere ordren med tilbakebetaling av innbetalt beløp.

Vi må ha din ordre innen kl 12. dagen før vi sender varer. Vi sender normalt ut orderen innen to dager.

Om forsendelsen returneres uavhentet vil et gebyr på kr 250,-  bli holdt tilbake for å dekke våre utlegg.

Henting på Fåberg marked
Du kan hente varene dine på Fåberg marked! Vi pakker varene så de er klare for å hentes – ta kontakt på order@agrossist.no for å avtale henting her hos oss.

5. Reklamasjon
Etter at du har mottatt produktene, anbefaler vi at du så snart som mulig undersøker om leveransen er i samsvar med ordrebekreftelsen, om produktene er blitt skadet under transporten, eller om produktene ellers har feil eller mangler.

Dersom produktene har feil eller mangler kan du etter omstendighetene kreve retting av feilen, omlevering, prisavslag, erstatning eller at kjøpet heves. Melding om feil og mangler ved produktene skal overbringes oss skriftlig, av bevishensyn. Dette må skje innen rimelig tid etter at du oppdaget feilen eller mangelen. Det er viktig at det tas bilder dersom det oppstår skader under transport!
Returadresse: 
Agrossist AS
, Brunlaugbakken 16, 
2625 Fåberg

6. Personopplysninger
Vi behandler i utgangspunktet bare personopplysninger du oppgir til oss, og som er nødvendige for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor deg. Vi forbeholder oss retten til å be om fødselsdato for å kontrollere at våre kunder er over 18 år.

7. Tvister
Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan du bringe saken inn for Forbrukerrådet i nærheten av der du bor. Alle tvister skal løses etter norsk rett. Bringes saken inn for domstolene, skal den avgjøres i ditt (kjøperens) verneting, det vil normalt si i nærheten av der du bor.

Tilbakemeldinger
Er det noe du er fornøyd med, eller ikke fornøyd med? Er det noe du savner? Uansett hva det måtte være – tips, ris eller ros – vi vil gjerne høre fra deg!

SUKKER- & SJOKOLADEAVGIFTER

Det er avgift på sjokolade- og sukkervarer som blir innført til Norge eller produsert i Norge. Det er også avgift på sjokolade- og sukkervarer som ikke er tilsatt sukker eller søtningsmiddel.

Stortingets vedtak om avgift på sjokolade- og sukkervarer
§ 1. Fra 1. januar 2016 skal det i henhold til lov 19. mai 1933 nr. 11 om særavgifter betales avgift til statskassen ved innførsel og innenlandsk produksjon av sjokolade- og sukkervarer mv. med kr 19,79 per kg av varens avgiftspliktige vekt.
Avgiftsplikten omfatter også sjokolade- og sukkervarer som ikke er tilsatt sukker eller søtningsmiddel.
Departementet kan gi forskrift om hva som omfattes av avgiftsplikten og om grunnlaget for avgiften.
§ 2. Det gis fritak for avgift på sjokolade- og sukkervarer som a) fra produsents eller importørs lager

Avgiftsfritt? 
Hva er kravet for å kjøpe sukker og sjokolade avgiftsfritt?
Svar: Du må være registrert i Brønnøysundregisteret med riktig næringskode. Dette bestemmes av Toll- og avgiftsdirektoratet. Eksempel på kundegruppe som kan kjøpe avgiftsfritt er bakerier.

Det er flere bedrifter som gis adgang til å kjøpe sjokolade uten avgift. Det er virksomheter som bruker produksjon av avgiftsfrie varer i egen bedrift og som kan dokumentere gjennom produksjonskalkyler (resept/oppskrift) at varene benyttes i produksjonen.
Mer info om avgiftsfritt sukker og sjokolade finner du her:
http://www.toll.no/templates