Shotgun Paul – tøft utstyr for tøffe menn!

Ideen bak Shotgun Paul

 

Shotgun Paul består av ekteparet Nicole og Aaron Coleman. Begge er fra det sørlige California, og selskapet ble startet i Long Beach. Men det hadde lenge vært begges drøm å bo nærmere naturen, så i oktober 2017 flyttet de familien og bedriften til Dubois, Wyoming. Dette er en av de mest avsidesliggende byene i USA. 

Bildet viser en nøkkelring festet i beltespenna på et par jeans.

Selskapet oppstod på bakgrunn av ideen om å lage et forkle for menn, som skulle være robust, varig, praktisk og estetisk tilfredsstillende. Det ble laget flere prototyper, men til syvende og sist var det ingen som levde helt opp til kravene de hadde satt seg for den høye standarden de mente et tøffere bruksforkle skulle ha. 

Slitesterke stoffer

De gjorde hele tiden små endringer i oppskriften. og de søkte lokalt for å finne solide stoffer som lerret, gummi og lær av høy kvalitet. Alt produsert av lokale selskaper. Gamle symaskiner og redskaper til lærarbeid ble skaffet til veie. Nicole stod for syingen, mens Aaron bemannet arbeidsbenken. Her  forvandlet de alle disse stoffene til hundrevis av forklær. Disse har blitt svært populære blant treskjærere, kokker og kunstnere. Siden har de også laget andre produkter som nøkkelknipper, lærpunger til piper og totebager. Alt selvfølgelig laget med den samme nitidigheten og fokus på detaljer og høy standard som for forklærne. 

NaturmannenBildet viser ved i en hvit Log Carrier fra Shotgun Paul.

De har hentet inspirasjonen til navnet Shotgun Paul fra Nicoles far. Han var – med deres ord – den mest komplette friluftslivsmannen man kantenkeseg. Han jaktet, fisket, bodde i en liten by, jobbet utendørs, og han viste noe om alt. Målet med alt de lager er at det er noe Paul selv ville ha brukt. Dessverre døde han i desember 2016, men selskapet fører arven hans videre, og er et vitnesbyrd over hva slags mann han var: tøff, selvforsynt og drivende dyktig til å jobbe med hendene.