OM AGROSSIST

Agrossist som konsept

Vi som jobber i Agrossist har en sterk tro på at i en global verden så må vi ikke bare tenke lokalt og nærprodusert. I det større bildet må vi spre mer dynamisk, økologisk og sosialøkologisk tankegang rundt oss. Det mener vi må være det viktigste bidraget fra oss.
Vår filosofi er å formidle handel gjennom vitenskapen i to felt – agronomi og gastronomi. Disse to vitenskapene er globalt sett de to viktigste feltene for å påvirke natur, miljø, helse, dyrevelferd, økonomi, sosialt og det medmenneskelige.
Agrossist dyrker primærprodusentene i første ledd, landbrukvitenskaperne og bøndene som produserer maten vår. Deretter sekundærprodusentene og gastronomene.

Her kan alle handle mat og verktøy og få det levert direkte på døren. Agrossist er en sosialøkologisk leverandør av gode råvarer, kunnskap og medmenneskelig handel på tvers av grenser. Vi har et godt utvalg av håndverksmessige produkter med sertifiserte biodynamiske og økologiske verdier. Som grossist leverer vi til en rekke restauranter, bakerier, hoteller, butikker og ulike stor og små matproduksjoner. Agrossist eier og driver Fåberg samvirkelag, med store planer om et økologisk samvirke. Følg oss på Instagram og Facebook for nyheter og produktlanseringer.

Fåberg 26 juni 2017 – Johan Kridih

Fåberg Marked

 

Fåberg Marked

 

Fåberg Marked

Agrossists har sitt lager og utsalg i gamle Fåberg samvirkelag. Fåberg samvirkelag ble bygget i 1949 med flere påbygg, der den største bygningen ble satt opp i 1971. Fåberg samvirkelag ligger vakkert plassert med Lågen delta naturreservat som nærmeste nabo. Brunlaug bru som snart er 100 år gammal, strekker seg over Lågen rett utenfor døren vår. Samvirket er idag eid i sin helhet av Agrossist som tok over lokalene 1 mars 2015. Her ønsker vi å etablere et mathus, et økologisk samvirkelag som vi kaller Fåberg marked. Fåberg marked skal hovedsakelig bestå av produksjon av økologisk/biodynamisk mat, handel og servering. Vi ønsker skape en destinasjon ved Lågen og på Fåberg der mat og handel vil være sentralt for ditt besøk.

Agrossists verdier

Vår filosofi er å formidle handel gjennom vitenskapen i to felt – agronomi og gastronomi. Disse to vitenskapene er globalt sett de to viktigste feltene for å påvirke natur, miljø, helse, dyrevelferd, økonomi, sosialt og det medmenneskelige. Agronomi og gastronomi – linken mellom produksjon og nytelsen.
Agrossist har fokus på å bidra med nye produkter som skaper et sunnere miljø – derfor jobber vi med økologi og miljø i alt.
 
Profil < ekologisk < organisk < naturlig < dynamisk < biologisk < animalisk < etisk

Vision < modern < intelligent < miljø < generation < mångfald < utveckling < forskning

Element < jord < luft < vatten

Grunnleggeren og eieren

Agrossist er skapt og drevet av Johan Kridih – matentusiast og tidligere kokk, kjøkkensjef og kokebokforfatter. Han driver daglig Agrossist sammen med sin samboer Guri Stubberud. Sammen driver de også et økologisk småbruk på toppen av fjellet på Fåberg hvor det også bor et par geiter, et par griser, noen svært frittgående høner og et par katter.