Bildet viser tre aluminiumsbosker som ligger på et bord, med te som kommer yt av dem.

Nå lanserer vi nye typer økologisk te!

Økologisk & biodynamisk te

Nå lanserer vi i Agrossist en rekke nye typer økologisk te, fra flere anerkjente teplantasjer rundt om i verden. Alle økologiske eller biodynamiske, selvfølgelig! Vi kan for eksempel tilby tre forskjellige varianter fra Darjeeling, og to fra Assam i India; tre ulike varianter fra Nepal, en deilig Rooibos fra Sør-Afrika, samt klassiske teer fra Japan, Kina, Sri Lanka og Thailand.

India

Darjeeling Monteviot

Eiendommen Monteviot ligger i den sørlig delen av Kurseong-dalen i Darjeeling. Den ble grunnlagt i 1856. Her produseres uttrykksfulle og særdeles aromatiske teer, laget av sinensisblader. Monteviot gir en kraftig og fyldig te, med en krydret ettersmak. Bestill her.

Darjeeling Lingia

Denne teen kommer fra en liten plantasje nær grensa til Nepal. Den er floral og myk, takket være den høye andelen av sinensisblader som vokser på høyder inntil 1848 moh. Eiendommen er omtrent 140 å gammel. Infusjonen gir en lys gylden farge i koppen, og en mild og floral aroma. Aromatisk og rund. Bestill her.

Darjeeling Makaibari

Tehagen Makaibari ble grunnlagt i 1859, og tilhører i dag den eldste teplantasjen i Darjeeling. Denne hagen er kjent for å være den første tehagen i verden til å dyrke biodynamisk te. Dette er en toppkvalitet second flush av sinensisblader. Infusjonen gir en rødgylden farge, og en rik, rund og aromatisk munnfølelse. Bestill her.

Assam Tonganagaon

Eiendommen Tonganagaon ligger på grensen til Namdapha naturreservat som er kjent for sin store biodiversitet. Selve teen har en delikat bladstruktur, og infusjonen imponerer med sin delikate og ekspressive aroma. Bestill her.

Nepal

Jun Chiyabari

Svart te fra Himalaya! I 2000 startet tre te-elskere opp denne 75 ha store eiendommen, for å blant annet produsere halvfermenterte teer av toppkvalitet, i nært samarbeid med flere små tebønder i området. Kvalitetsmessig er dette helt på høyden med Oolonger fra Darjeeling og Formosa. Produksjonen er lav, og det eksporteres kun noen få lotter på under 100 kilo i året. Både bladene og infusjonen har en intens aroma av markblomster, samt en kompleks og frisk aromatisk og nærmest jordlig karakter med delikate kryddertoner. Bestill her.

Shangri-La Green Pearl

Shangri-La Green Pearl kommer fra en økologisk eiendom på 1700 moh, i Ilam. 96 prosent av nepalsk te dyrkes i denne populære regionen øst i landet. Bladene er plukket etter det velkjente “et blad og en knopp”-prinsippet. Etter plukkingen blir bladene liggende til tørking, før de rulles til sin spesielle fasong. Til tross for sitt særegne grønn te-preg, overrasker Green Pearl med en mild og floral ettersmak. Bestill her.

Shangri-La White Tea

Denne fullkomne og håndproduserte teen er dyrket mellom 1200 0g 2100 moh. I motsetning til mange hvite teer, har Shangri-La noe mer fylde, og utrolig komplekse nyanser i smaksbildet. Elegante florale aromaer balanseres av en fruktig, sitrusaktig struktur. Anbefales te-kjennere! Bestill her.

 

Kina

Tai Mu Long Zhu (Silvery Pearl Mountain)

En meget ettertraktet te! Bladene er håndrullet til små kuler. Disse åpner seg under infusjonen, og man vil se at her har man benyttet “den fine plukkingen”, dvs at man har plukket knoppen samt de to bladene som følger med den. I koppen har teen en elegant champagnefarge. I munnen bekreftes inntrykket fra aroma, om at dette er en lett, mild og unik te. En søtlig karakter balanserer den myke og mild munnfølelsen. Dette er en ypperlig introduksjonste for deg som akkurat har begynt å utforske den vidunderlige verdenen til grønn te. Bestill her.

Japan

Bancha

Denne teen blir tradisjonelt drukket til mat i Japan, og blir regnet som en klassisk hverdagste. De store bladene blir høstet fra den nedre delen av teplanten. Bladene er rike på mineraler, men inneholder opptil sytti prosent mindre koffein enn teer fra yngre skudd. Smaken er mild, diskret og minner litt om nyslått gress. Bestill her.

Kukicha

Denne teen består i all hovedsak av bladstilken, “Kuki”, som blir tatt vare på etter produksjonen av andre tetyper, som Sencha eller Bancha. Dette medfører at den praktisk talt er koffeinfri. Røstet Kukicha er en særegen spesialitet innenfor grønn te, med en kraftig og søtlig smak. De milde tonene kan minne om både kaffe og sjokolade. Bestill her.

Tamaryokucha

Teen er kultivert og produsert i prefekturet Miyazaki på øya Kyushu. Den blir produsert i små kvanta. Aromaene går mot nyslått gress og fersk frukt med et hint av lime. Munnfølelsen er livlig, med nøtteaktige toner. Navnet på denne teen – som kun lages i små kvanta – uttrykker tydelig dens kvalitet: Tama = edelsten/juvel, Ryoku = grønn, Cha = te. Bestill her.

 

Thailand

Hong Cha

Hong Cha kommer fra Chiang Rai-provinsen i Thailand. Gamle trær omkranser eiendommen, og de stadige regnbygene og den høye temperaturen sørger for perfekte forhold for denne spesialiteten. Busken bladene høstes fra heter Jing Shuan, og det er denne sorten som sørger for den unike karakteren den er kjent for. De nyplukkede bladene blir spredd utover et tak, og får ligge der å fermentere i omtrent 18 timer. Så blir teen rullet, før den fermenterer videre i 4-5 timer. Infusjonen har en fruktig, nesten karamellaktig aroma, og en ravaktig farge. Meget aromatisk og en subtil sødme med hint av honning på smak. Bestill her.

 

Sør-Afrika

Rooibos

I Sør-Afrika ble Rooibos brukt for å lage en fruktig sødmefull te lenge før europeerne begynte med det. Kvistene på busken ble tørket i sola, og så kuttet opp i små biter. Eksporten begynte først på 1800-tallet, og eksporten har økt siden den gang. En rooibus av høy kvalitet kjennetegnes av en rubinrød farge, og en karakteristisk mild og sødmefull smak. Bestill her.