Mellow

Image


Grunnleggeren av Mellow er Jacob Kaya. Hans bakgrunn som kjemiingeniør kan være del av hans lidenskap for den vitenskapelige prosessen av å skape en sjokoladebar fra kakaobønner. Han elsker å eksperimentere med stekeprofiler og smaksnoter.

Jacob ble hekta på å lage sjokolade etter en tur til Panama der han besøkte en lokal kakaoplantasje. På vei hjem til København var koffert fylt opp av kakaobønner og Jacob var klar for å eksperimenterer med stekeprofiler i brødristeren på kjøkkenet. Sjokoladeproduksjonen har gått fra kjøkkenet i Fredriksberg, til loftet med skjøteledninger og nå til sist i produksjonslokaler i København.

Image

Målet har alltid vært å lage sjokolade av den reneste og fineste kvalitet, fra kun to ingredienser; kakaobønner og naturlig uraffinert sukker. Deres produkter og mål bygger seg rundt kjernen av en bærekraftig tankegang. Det jobbes med etisk kakaooppdrett, rene økologiske ingredienser og fornybar plastfri emballasje.

Image


De utvikler sjokoladene sine fra et vitenskapelig ståsted for å holde på de høye naturlige antioksidantene, mineralene og vitaminene i de håndplukkede kakaobønnene. Samtidig er en målsetning og inspirere folk ved å lage vakre designede produkter med hjelp fra lokale kreative.


Sjokoladen er laget av nøye utvalgte kakaobønner fra noen av verdens beste single origins, det vil si at kakaobønnene kommer fra et og samme område. Kakaobønnene er også hentet ut fra bønder som dyrker etter etiske og bærekraftige prinsipper. 

Image


Nåværende opprinnelser er Ökok Caribe - Den dominikanskje republikk, Kokoa Kamili - Tanzania og Kablon Farms - Filippinene.

Vitenskap og kunst går hånd i hånd hos Mellow. De tar sikte på å utrykke kakaobønnenes naturlig smakstoner, samtidig som de opprettholder de sunne sammensetningene som en mørk sjokolade inneholder. Dette inkluderer et utvalg av naturlige og uraffinerte ingredienser som behandles skånsomt gjennom hele bean-to-bar produksjonen.

Image

...

    Image