Hvordan fødtes ideen til BÄRBÄLTE?

Agrossist presenterer Joanna, gründeren bak BÄRBÄLTE.
Du finner hennes produkter her

Bärbälte

Siden jeg var en liten jente har jeg elsket naturens kraft. Jeg begynte å dyrke på alvor da jeg var 11-12 år. Og se et frø vokse for til slutt å bli en fullvoksen plante er et mirakel hvert år.

Vi hadde en husmannsplass midt i Rejmyreskogen da jeg var liten. Der vandret vi rundt i stillhet hele dagen, og nøt skogens sus og naturens spisskammers. Ved denne husmannsplassen lå det en innsjø hvor morfaren min rodde ut med prammen vår for å fiske etter gjedde. Barndomen ga meg livskvalitet og formet meg til den jeg er i dag. Jag er veldig takknemlig for at jeg har lært meg å oppleve rikdom i det lille og enkle livet!

Tante Karin hadde kritvitt hår og var utrolig snill og god. Hun var gartner og hadde et drivhus hvor vindruene slingret seg i taket. Duften av varm jord i veksthuset, og alle plantene som mor og jeg fikk med oss til vår egen hage ledet til at jeg i dag jobber med å skape personlige hageparadiser gjennom Joannas Garden Angels.

I 1997 skadet jeg meg så alvorlig at att det lenge var uvisst om jeg kom til å tilbringe resten av livet i rullestol. En av de vanskeligste bevegelsene var å bøye seg framover. Jeg lengtet etter å kunne plukk solbærene, bringebærene og bjørnebærene mine.

Det tok åtte år med leting til jeg fikk riktig type operasjon, og i dag er jeg frisk.
Under skadeperioden leste jeg en bok som forteller om hvordan hjernen fungerer. Stiller man et spørsmål ”på riktig vis” så finner hjernen løsningen etter en stund. -Denne teorien må jeg prøve i praksis, tenkte jeg.

To uker senere skulle jeg høste solbær, men fikk voldsomme smerter i ryggen etter bare fem minutter. Da fødtes ideen til BÄRBÄLTE! Mine naboer i kolonihagen så meg bruke dette, og de ville også ha et.
I 2002 gjorde jeg ulike prototyper og en markesundersøkelse hvor 110 personer besvarte ulike spørsmål angående hvilket bærbælte de helst ville ha. Her er noen av de første prototypene i alt fra lin til ”ryggsekkstøy”, blomstrete til kamuflasjefarget. Vi testet til og med bøtter i fuktavstøtende papp med en trykt bord av tyttebær eller kantareller.

Prototypen som vant avstemningen ble beltet du ser i handelen i dag. BÄRBÄLTE er sydd av vannavvisende tøy som de fleste holdbare ryggsekker er laget av, og en beholder som tåler mikrobølgeovn, fryser og vaskemaskin. I 2012 fant vi fram litt ny farger for å matche produktene fra Hooked on Nature, slik at kundene ska ha et større utvalg av artikler å velge fra.

Det har vært en lang og kronglete prosess å få laget Bærbeltet i den kvaliteten jeg krever. Derfor varmer det i hjertet når så mange glade kunder tar kontakt og forteller hvordan de bruker beltet, og at beltet til og med har holdt i over tolv år!
Bärbälte