Håndlaget pasta fra Afeltra

Innbyggerne i Gragnano, Italia har alltid hatt et talent for å jobbe med mel og gjøre en forretning ut av det. Det har vært mange Afeltra-pasta produsenter, og etternavnet, Olimpio Afeltra er fortsatt et av de mest kjente i Gragnano for kvalitet. Pastafabrikken er en stor og imponerende bygning med majestetiske dører skulpturert av vesuansk stein og ligger i hjertet av Gragnano. Olimpio Afeltras spesialitet er den vanskeligste å etterligne. Pastaindustrien i Gragnano er en heldig kombinasjon av mikroklima, også begunstiget av renheten til vannet som bobler opp fra de mange kildene i Lattari-fjellene. Kunnskapen om mel som har blitt malt i århundrer i Valle dei Mulini (dalen av møller) har også vært essensielt for pasta produsenten. Oppmuntring fra offentlige myndigheter på 1800-tallet spilte en viktig rolle i å støttet opp under produksjonen. Sist men ikke minst, dyktigheten til hele generasjoner av pasta produsenter, forretningsmenn og fabrikkarbeidere som med lidenskap som har laget perfekte produkter, med forbedret kvaliteten dag for dag, generasjon for generasjon, noe som gjør det til en kunst. “Art of Pasta” er som synonymt med Gragnano, Pastaens hjem.

Afeltras metoder er imponerende og følger de eldste tradisjonene for produksjon av pasta. Pastaen håndlages og deretter blir den ekstrudert gjennom bronse former og deretter tørket sakte i solen. Dette skaper en helt eksepsjonell pasta som garanterer en optimal koking og en umiskjennelig smak.

Utvalgte produkter

Se alle pastaprodukter fra Afeltra her.

Mezzi Paccheri

Paccherien er 16mm tykk, akkurat sånn som den tradisjonelt er laget. Passer perfekt til tomat- og grønnsaks baserte sauser, samt milde fiskesauser. Egner seg også godt til bakte pastaretter.

Verzuvio

Prøv dem med en enkel tomatsaus eller lette grønnsakssauser for å sette full pris på smaken av pastaen.

Linguine

Anbefales servert med friske tomater, tunfisk, kapers og et glass hvitvin.